I made brown sugar plum wine on July 2nd.
6月2日、私は黒糖梅酒(こくとう うめしゅ)を作りました。
Ingredients(one bottle) 材料 1瓶
- 1kg Unripe plum(This time I used ripe plum)/梅 1kg(今回熟した梅を使いました)
- 1.8L White liquor/ホワイトリカー 1.8L
- 0.5kg Ice sugar/角砂糖(かくざとう)0.5kg
- 0.5kg Brown suger/黒砂糖(くろざとう) 0.5kg
Directions/手順
- Disinfect the bottle./ボトルを消毒します。
- Wash the plum gently./梅をやさしく洗います。
- Wipe off water attached to plum well./梅の水気を拭き取ります。
- Remove the calyx from the plum./梅のヘタを取り除きます。
- Put plum and sugar alternately in the bottle./瓶に梅と砂糖を交互に入れます。
- Pour white liquor into the bottle./ボトルにホワイトリカーを注ぎます。
I can drink from 3 months later. One year later is very delicious!
3ヶ月後から飲めます。1年後がとてもおいしいです!