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【書けるかな?】黒糖梅酒の作り方/How to made the brown sugar plum wine.

05/08/2019

Brown sugar plum wine

I made brown sugar plum wine on July 2nd.
6月2日、私は黒糖梅酒(こくとう うめしゅ)を作りました。

Ingredients(one bottle) 材料 1瓶

  • 1kg Unripe plum(This time I used ripe plum)/梅 1kg(今回熟した梅を使いました)
  • 1.8L White liquor/ホワイトリカー 1.8L
  • 0.5kg Ice sugar/角砂糖(かくざとう)0.5kg
  • 0.5kg Brown suger/黒砂糖(くろざとう) 0.5kg

Directions/手順

  1. Disinfect the bottle./ボトルを消毒します。
  2. Wash the plum gently./梅をやさしく洗います。
  3. Wipe off water attached to plum well./梅の水気を拭き取ります。
  4. Remove the calyx from the plum./梅のヘタを取り除きます。
  5. Put plum and sugar alternately in the bottle./瓶に梅と砂糖を交互に入れます。
  6. Pour white liquor into the bottle./ボトルにホワイトリカーを注ぎます。

I can drink from 3 months later. One year later is very delicious!
3ヶ月後から飲めます。1年後がとてもおいしいです!

https://suzumari.jp/32/

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